Zamieszczone przez kylo76
Wymiana żarówek oświetlenia wnętrza na LED
Zwiń
X
-
Odświeżę temat.
Czy koledzy, którzy wymianę żarówek we wnętrzu mają już za sobą mogą podrzucić typy żarówek jakie są potrzebne do podmianki.
Na stronie http://sklep.motohid.pl/pl/p/Skoda-O...MAX-5500k/1124. znalazłem taką oto aukcję. Zastanawia mnie do czego jest ta "kwadratowa" żarówka led.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez trasat23Czy koledzy, którzy wymianę żarówek we wnętrzu mają już za sobą mogą podrzucić typy żarówek jakie są potrzebne do podmianki.
Drzwi ostatecznie zostawiłem na zwykłych bańkach, bo miałem ledy od dwóch sprzedających i jeden się przez chwilę po zgaszeniu jeszcze żarzył. Zresztą efekt w drzwiach był taki sobie.O3 1,4TSI Brąz Topaz Elegance z rozsądku. Jeep Grand Cherokee WG 4,0l Limited dla przyjemności.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez sobol1500Osadzenie tzn?
Zamieszczone przez sobol1500Przy baneO3 1,4TSI Brąz Topaz Elegance z rozsądku. Jeep Grand Cherokee WG 4,0l Limited dla przyjemności.
Komentarz
-
-
Duże czy nie, ale musiało coś się spsuć. A może spróbuj w to miejsce podłączyć lampkę np z drzwi albo bagażnika. Będziesz miał rozeznanie czy to problem samej lampki, kostki przyłączeniowej czy gdzieś dalej trzeba szukać.O3 1,4TSI Brąz Topaz Elegance z rozsądku. Jeep Grand Cherokee WG 4,0l Limited dla przyjemności.
Komentarz
-
-
Była - Octavia 1 1.9 TDI 90KM Przebiegła 240KKM. Średnio 20KKM rocznie (12 lat)
Jest - Octavia 3 Elegance 1.4 TSI 103KW(140KM)(6)(szary metal)+ amazing+dynamic(kiera wielofunkc.)+chrom+drive setup+areo+maxi-dot kolor+gsm+life plus+alarm + masę duperelek
Moja szara myszka - Octavia 3
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...303773#1303773
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez sobol1500Dopiero po dlubaniu. Ale dlubanie to za duze slowo. Zwyczajnie wyjalem lampke i wymienilem zarowke. Staralem sie nawet specjalnie nie nadwyrezac kabelkow
Są dwa rozwiązania:
1. Przed wsunięciem LED trzeba górne (dostępne) styki delikatnie odgiąć (wykonując ruch obrotowy z zewnątrz do środka tak aby styki były równoległe do powierzchni płytki drukowanej z osadzonymi LED lub stykały się z jej powierzchnią w wewnętrznej a nie zewnętrznej powierzchni styku.
2. Każdą wkładaną LED nadlutować od strony bez LED tak aby uwypuklić powierzchnię styku i też problem zniknie.
Montowałem od tego gościa i wcześniej też ich używałem, więc ze spokojem mogę polecić:
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez AmixZamieszczone przez stefunPanowie, czy ktoś próbował wymienić samą żarówkę na LEDową z oświetlenia przy lusterkach bocznych? Czy to będzie działało?
Komentarz
-
-
Co do przednich lampek w kabinie znalazłem coś takiego https://www.youtube.com/watch?v=f-Ly6mbyUus#t=74 dopiero teraz chętniej wezmę się za wymianę :-D
[ Dodano: Czw 30 Paź, 14 19:56 ]
Zamieszczone przez trasat23Odświeżę temat.
Czy koledzy, którzy wymianę żarówek we wnętrzu mają już za sobą mogą podrzucić typy żarówek jakie są potrzebne do podmianki.
Na stronie http://sklep.motohid.pl/pl/p/Skoda-O...MAX-5500k/1124. znalazłem taką oto aukcję. Zastanawia mnie do czego jest ta "kwadratowa" żarówka led.
Komentarz
-
-
Ja z kolei zastanawiałem się nad wymianą lampek podświetlenia skarpetek na te pochodzące z innych modeli VW/Audi, które są w standardzie z ledowym wkładem. Same żarówki już wymieniłem, ale to jednak nie to.
Z tego co widzę w ETKA to modele lampek są następujące:
6L0947415a Przód
3B0947415B Tył
Na przód pasowałaby wg mojej wiedzy stosowana w Golfie lampka led 5G0947409.
Co do tyłu to nie rozumiem polityki Skody, która na tył montuje jakiś archaiczny wynalazek w stylu 3B0947415B z wtykiem niekompatybilnym z żadną (wg mojej wiedzy) z lampek led montowanych w Audi/VW. Czy nie można było i z przodu i z tyłu zastosować tego samego? Pozostaje zrobić jakąć 5 cm przejściówkę i również zamontować 5G0947409.
Komentarz
-
-
[ Dodano: Pią 09 Sty, 15 21:29 ]
Zamieszczone przez NYKMam mały problem z wymianą żarówek w lampce przedniej
jak widać na zdjęciach owa lampa jest nieco inna niż ta która została przedstawiona na
forum.
Ma ktoś może doświadczenie i wie jak rozebrać lampkę taką jak na zdjęciu;
próbowałem ściągną samą "szkiełko" ale pod śrubokrętem owa szybka wydawała
bardzo niepokojące odgłosy (wydaje mi się że jest z bardo kruchego plastiku)
ObrazekObrazek
[ Dodano: Pią 09 Sty, 15 21:31 ]
Zamieszczone przez dmilewskiZamieszczone przez NYKMam mały problem z wymianą żarówek w lampce przedniej
jak widać na zdjęciach owa lampa jest nieco inna niż ta która została przedstawiona na
forum.
Ma ktoś może doświadczenie i wie jak rozebrać lampkę taką jak na zdjęciu;
próbowałem ściągną samą "szkiełko" ale pod śrubokrętem owa szybka wydawała
bardzo niepokojące odgłosy (wydaje mi się że jest z bardo kruchego plastiku)
Komentarz
-
-
Witajcie, nie pomyślałem o tej stosunkowo niedrogiej drobnostce podczas zamawiania auta i trochę żałuje. Chodzi mi oczywiście o podświetlenie „skarpetek”.
Czy można doposażyć autko w takie światełka już po „wszystkim” ?OCTAVIA 3 ELEGANCE 2,0 TDI (150KM) DSG + AMAZING+ kiera trójramienna +AMUNDSEN.
Komentarz
-
-
p.marczak, z tego co pamietam to w O2 kabelki były na miejscu, wystarczało dokupic same lampki...
Rzuc okiem, czy w O3 wiazka tez nie jest na miejscu. Najprosciej wydaje mi sie ze wyjac schowekprzed pasazerem i tam sprawdzic, czy jest wiazka. Bo wyciecie dziury w plastiku, to chwilamoment, bo zapewne jest i tak przygotowana do tego... A w fotelach blacha pewnie i tak wycieta, co by łatwiej im produkowac
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez krzyzakpRzuc okiem, czy w O3 wiazka tez nie jest na miejscu. Najprosciej wydaje mi sie ze wyjac schowekprzed pasazerem i tam sprawdzic, czy jest wiazka. Bo wyciecie dziury w plastiku, to chwilamoment, bo zapewne jest i tak przygotowana do tego... A w fotelach blacha pewnie i tak wycieta, co by łatwiej im produkowacOCTAVIA 3 ELEGANCE 2,0 TDI (150KM) DSG + AMAZING+ kiera trójramienna +AMUNDSEN.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez p.marczakZamieszczone przez krzyzakpRzuc okiem, czy w O3 wiazka tez nie jest na miejscu. Najprosciej wydaje mi sie ze wyjac schowekprzed pasazerem i tam sprawdzic, czy jest wiazka. Bo wyciecie dziury w plastiku, to chwilamoment, bo zapewne jest i tak przygotowana do tego... A w fotelach blacha pewnie i tak wycieta, co by łatwiej im produkowac
Komentarz
-
-
Wszystkie 4 otwory są.
W przednich fotelach są wiązki: jedna idzie do zatrzasku od pasa, a druga na sam tył i potem jakby pod tkaninę – czy to jest to czego szukam?…. Wtyczki nie udało mi się namacać. Być może siedzą gdzieś wciśnięte w fotel???
Z kolei z przodu patrząc powierzchownie nie znalazłem wtyczek i kabli.
Gdzie tego głębiej szukać?
Czy ASO zamontuje lampki jeśli się okaże, że są kable i wtyczki?OCTAVIA 3 ELEGANCE 2,0 TDI (150KM) DSG + AMAZING+ kiera trójramienna +AMUNDSEN.
Komentarz
-
Komentarz